zondag 13 maart 2011

Varkensfiletlapjes met pittig gekruide linzen



Voor 2 personen

4 varkensfiletlapjes a la minute (of 2 dunne varkensschnitzels), 3 el verse Provençaalse kruiden, peper, 50 gram rauwe ham, 1 ui, 25 gram boter, 1 blikje gekookte linzen (400 gram), cocktailprikkers

Bestrooi een kant van de lapjes met de helft van de kruiden en wat peper. Halveer 2 plakjes ham en zet ze met een cokctailprikker vast op de bestrooide kant. Snijd de rest van de ham kleiner. Snipper de ui. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui met de ham en de rest van de kruiden zachtjes 10 minuten. Roer er de uitgelekte linzen door en bak ze zachtjes ca. 5 minuten mee. Verhit de rest van de boter in een andere koekepan en bak hierin de lapjes op de hamkant ca. 3 minuten. Keer ze en bak de andere kant bruin en de lapjes gaar. Verdeel de linzen over 2 borden, leg de filetlapjes erop.

lekker met gebakken krieltjes en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen