zondag 6 maart 2011

kruiden-kaasbrood (68)



Deeg maken van:
500 gram bloem, 7 gram gist, 5 ml suiker, 5 ml zout, peper, ca. 2,5 dl water. Vulling: 2 gesnipperde uien, 1 el boter, 1 ei, 100 gram geraspte kaas, 5-6 el gehakte gemengde tuinkruiden. 1 eidooier + 1 el water voor het bestrijken. Broodvorm 30x11 cm

Laten rijzen tot het bijna verdubbeld is.
Intussen de uisnippers fruiten in de boter. Het ei en de kaas erdoor roeren.
Het gerezen deeg even doorkneden en uitrollen tot een rechthoek van 30x40 cm. Gelijkmatig met de vulling bestrijken, de lange kanten van het deeg een stukje omslaan. Het deeg van de korte kanten naar het midden oprollen en in de ingevette broodvorm leggen met de naad naar onderen. Het deeg aan de bovenkant zigzag-vormig ongeveer 1 cm diep insnijden. Op een warme plaats zetten tot het zichtbaar gerezen is. Intussen de oven voorverwarmen op 175 graden. De dooier met het water loskloppen en hiermee het deeg bestrijken. Het brood in 40-50 minuten gaar en goudbruin bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen