donderdag 17 maart 2011

Stapelbroodjes (72)



Deeg maken van: 5 gram gedroogde gist, 500 gram bloem, 10 gram zout, 325 gram water. Doorslaan, een bol vormen en in een met bloem bestoven kom ongeveer 1 uur laten rijzen tot dubbel volume.

Uitrollen tot een dikte van 1 cm (als je 2 lagen wilt) of 0,5 cm (als je 4 lagen wilt), cirkels van 6-8 cm uitdrukken. De helft (of kwart) op bakpapier op een bakplaat leggen. Licht bestrijken met water, de andere laagjes erop leggen. Nogmaals laten rijzen (ongeveer 3 kwartier).

Oven voorverwarmen op 250 graden. Vlak voor de broodjes de oven ingaan, water in de oven spuiten. De oventemperatuur verlagen naar 200 graden en de broodjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar bakken.
Je kunt natuurlijk ook kruiden door een deel het deeg doen, zodat je verschillende laagjes op elkaar krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen