zondag 13 maart 2011

ragout van kip en prei


het ziet er een beetje amorf uit, maar het is echt heel lekker.

400-500 gram kipfilet (stukjes), 3 preien, 50 gram boter, 3 el bloem, 5 dl melk, peper, blikje maïs, 150 gram geraspte belegen kaas

Snijd het lichte deel van de prei in plakjes. Smelt de boter en laat de prei ca. 7 minuten smoren. Bak intussen de stukjes kip gaar en bruin. Strooi de bloem over de prei, schep goed door en voeg daarna al roerend zoveel melk toe, dat een vrij dikke, maar gladde saus is ontstaan. Laat de saus 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de maïs, flink wat peper, stukjes kip en de helft van de kaas toe. Roer goed door elkaar. Doe het geheel in een ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas over de ragout en plaats de schotel onder een zeer hete grill. Laat er een goudbruin korstje opkomen. Lekker met stevig brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen