zondag 27 maart 2011

Wit brood (75)

Heerlijk witbrood! Goed te snijden, lekker kruim en mooi stevig, maar niet te!

Maak deeg van: 700 gram bloem, 5 ml zout, 25 gram boter, 7 gram gist, 5 ml suiker, 1,5 dl lauwe melk, ca. 3 dl lauw water

Vorm een bal en laat het in een licht ingevette kom ca. 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Sla het door op een met bloem bestoven ondergrond en vorm er een groot ovaal van. Leg op de bakplaat, dek af en laat nog ca. 30 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd met een scherp mes de bovenkant een paar keer en bestuif met wat bloem. Bak het brood 10 minuten, verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak het nog 20-25 minuten tot het goudbruin kleurt en gerezen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen