zondag 27 maart 2011

Couscous met kip, paprika en sinaasappel



1 rode paprika, 175 g couscous, geraspte schil en in stukjes gehakt vruchtvlees van 1 sinaasappel, 450 ml groentebouillon, 2 tl olijfolie, 1 ui fijngehakt, 1 teentje knoflook uitgeperst, 1 el koriander, 2 tl komijn, 2 el verse korianderblaadjes, 450 gr kipfilet (in blokjes, gebakken)

Ontvel de paprika met behulp van de magnetron of laat de gril warm worden en leg de paprika eronder. Laat 'm liggen tot de buitenkant enigszins verschroeid is. Doe 'm dan in een afgesloten plastic zakje en laat afkoelen.
Doe de couscous met de sinaasappelrasp in een schaal en giet er de hete groentebouillon over. Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de ui en de knoflook ongeveer vier minuten. Voeg de kruiden toe en roerbak het geheel dertig seconden. Ontvel de paprika en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in stukjes en voeg dat toe aan het ui-knoflookmengsel. Verwarm ongeveer 2 minuten. Roer de couscous los met een vork, roer er het sinaasappelvruchtvlees, het paprikamengsel, de gebakken kip en de koriander door samen met wat sinaasappelsap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten