donderdag 17 maart 2011

vruchtenring (70)Een heerlijk zoet brood!

Deeg: 225 gram bloem, 2,5 ml zout, 25 gram boter, 7,5 ml gist, 25 gram basterdsuiker, 1 ei (losgeklopt), ca. 1 dl melk.
Vulling: 30 gram boter, 55 gram rozijnen, 55 gram gedroogde vruchten (gehakt), 25 gram donkere basterdsuiker, 1,5 tl koekkruiden; 60 gram gezeefde poedersuiker, 3 el geroosterd amandelschaafsel

Maak het deeg en laat het rijzen. Sla het deeg door en rol uit tot een rechthoek van 46 x 30 cm. Smelt 30 gram boter en bestrijk het deeg ermee. Meng de rozijnen, vruchtjes, basterdsuiker en koekkruiden en verdeel dit gelijkmatig over het deeg. Rol vanaf een lange kant vrij strak op. Leg de rol op de naad en buig hem om tot een ring. Bestrijk de uiteinden met wat melk en druk ze stevig tegen elkaar. Leg het brood op de bakplaat. Snijd met een scherp mes het deeg om de 4 cm tot 2/3 in. Draai de plakken in een hoek naar buiten, zodat ze elkaar enigszins overlappen. Dek af, laat nog ca. 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de ring ca. 25 minuten tot hij goudbruin kleurt en gerezen is. Laat op een rooster afkoelen.

meng de poedersuiker en ca. 2 tl water tot een dun glazuur. Besprenkel hiermee de broodring en strooi de amandelen erover.

Dit brood blijft een paar dagen lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten