zondag 6 maart 2011

Broccoli-risotto



Heerlijke vegetarische risotto

250 gram broccoli in zeer kleine roosjes, 1 ui (gesnipperd), 2 tenen knoflook, 1 grote gele paprika (reepjes), 2 el olijfolie, 4 el boter, 250 gram risottorijst, 1,2 dl droge witte wijn, 1 liter bouillon, 125 gram pecorino of parmezaanse kaas (grof geraspt)

Bak de ui, knoflook en paprika zachtjes 5 min. in een grote pan. Roer de rijst erdoor, bak hem 1 minuut mee en giet de wijn erbij. Blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Voeg 1/3 deel van de bouillon en flink wat peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook tot het vocht bijna opgenomen is, voeg de resterende bouillon in 2 keer toe. De laatste keer de broccoli erbij doen en gaar laten worden. Roer vlak voor het opdienen de kaas door de risotto

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen