donderdag 17 maart 2011

Chocolademousse

Voor 2 personen: 100 gr. bittere chocolade, 15 gr. boter, 1 ei 1 el fijne kristalsuiker, 1 dl slagroom

Breek of hak de chocolade in kleine stukjes en doe deze samen met de boter in een glazen schaal. Verhit de chocolade afgedekt ca. 2 min. op 700 Watt (de chocolade smelt niet, maar wordt zacht). Klop het mengsel goed door elkaar. Splits het ei en roer de dooier samen met de suiker en 2 el slagroom in een glazen schaaltje door elkaar. Verhit het roommengsel onafgedekt ca. 30 sec. op 700 Watt. Roer het mengsel goed door en roer het vervolgens door de gesmolten chocolade. Laat het mengsel afkoelen tot lauw. Klop intussen het eiwit stijf en vervolgens (in een andere kom) de rest van de slagroom. Schep de stijfgeklopte slagroom door het afgekoelde chocolademengsel. Schep het geheel op het eiwit en spatel alles luchtig door elkaar. Verdeel over 2 coupes en laat in de koelkast opstijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen