zondag 6 maart 2011

Visfilet met amandelen in wijnsaus



Voor 2 personen

350 gram visfilet in flinke brokken gesneden, 2 el citroensap, peper, 3 el bloem, 75 gram boter, 75 gram amandelschaafsel, 1 gesnipperde ui, 1 dl witte wijn, 3/4 dl slagroom

Besprenkel de stukjes vis met het citroensap en bestrooi ze met wat peper. Wentel de blokjes door de bloem. Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de blokjes vis rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan en leg ze in een beboterde ovenvaste schaal. Fruit het amandelschaafsel en de ui ca. 3 min. in de bakboter. Roer de wijn en de slagroom erdoor en laat alles ca. 2 min. doorkoken. Schenk de saus over de visblokjes in de schaal. Bak het gerecht ca. 10 min. in een op 225 graden voorverwarmde oven. Lekker met krieltjes of aardappelschijfjes.

Dit hadden we al een hele poos niet meer gegeten, terwijl het erg lekker is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen