zondag 13 maart 2011

Karbonades in ketchup en ketjap



Simpel, maar erg lekker. Ideaal voor etentjes!

4 schouderkarbonades, 2 uien, 300 ml tomatenketchup, 1 dl ketjap manis, 1 dl droge rode wijn, 2 tl gedroogde oregano, 1 citroen, 1 el donkerbruine basterdsuiker

Leg de karbonades naast elkaar in een ovenvaste schaal. Snijd de uien in ringen en fruit ze even aan. Leg de uiringen op de karbonades. Roer de ketchup, ketjap, wijn en oregano door elkaar en schenk over de uien en het vlees. Boen de citroen goed schoon, snijd in dunne plakjes en verdeel over het vlees. Verdeel de suiker over de citroen. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. laat de karbonades in het midden van de oven in een afgedekte schaal in ca. 40 minuten gaar worden. Lekker met rijst en broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen