maandag 28 mei 2012
Witlofsalade met spekjes
4 struikjes witlof, 50 gram kerstomaten, 75 gram spekreepjes, 1-2 el balsamico-azijn, 1/2 tl mosterd, 1/2 el appelstroop, zout, peper, 6 el olijfolie, 20 gram rucola
Snijd de witlofstruikjes in zessen, snijd de harde stronken eruit. Halveer de tomaatjes. Bak in een wok op hoog vuur de spekreepjes uit en neem uit de wok. Roer in een kommetje de azijn, mosterd, appelstroop, zout en peper naar smaak en 5 eetlepels olijfolie tot een dressing. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de lof circa 3 minuten. Voeg de laatste minuut de dressing toe en warm even mee. Schep de warme witlof met een schuimspaan uit de wok en verdeel deze met de rucola, tomaatjes en spek over twee borden. Schenk er de lauwwarme dressing over en serveer direct.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Tonia,
BeantwoordenVerwijderenVia het foodblogevent ben ik bij je blog terecht gekomen. Ik ben al een paar leuke dingen tegengekomen. O.a. deze witlofsalade en je salade met rijst, aardbeien en kip.
Ik ga je volgen!
Groetjes Brenda