1 ui, 6 el olie, 1 el kerrie, 250 gr.
pandanrijst, 3 tl bouillonpoeder, 350 gr. kipfilet, 250 gr.
aardbeien, 1 bosui, 3 el citroensap, 2 tl honing, 2,5 tl mosterd, 200 gr.
slamelange, 100 gr. gezouten pinda's
Snipper de ui. Verhit 2 el olie. Ui en kerrie ca. 1 min.
fruiten. Rijst toevoegen en ca. 1 min. fruiten. 4 dl water toevoegen met
bouillonpoeder. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen kipfilet
gaar bakken (bij voorkeur in grillpan, anders even in wat olie bakken) en in stukjes snijden.
Aardbeien in vieren snijden. Bosui in dunne
ringetjes snijden. In schaal rest van olie, citroensap, honing en mosterd tot
sausje kloppen. Sla over vier borden verdelen. Rijst, kip, bosui en aardbeien en sausje door elkaar scheppen. Rijstsalade op sla scheppen en er wat pinda's
over verdelen.
Heerlijk zomers, vol van smaak.
Mijn bijdrage voor het foodblogevent van mei 2012, georganiseerd door Caroline
Mijn bijdrage voor het foodblogevent van mei 2012, georganiseerd door Caroline
Geen opmerkingen:
Een reactie posten