zaterdag 13 november 2010

rozijnenstengels (45)


gemaakt 8 november

Beetje stevige stengels, wel lekker. De pitten proef je eigenlijk niet, dus die laat ik volgende keer weg.

Deeg maken van: 500 gram bloem, 100 gram suiker, 1 el olijfolie, 3/4 tl zout, 200-220 ml water, 15 ml droge gist.

laten rijzen, doorslaan en er 200 gram rozijnen doorkneden (in het recept stond ook nog 75 gram pompoenpitten).

Rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik en snijd het in 20 lange repen van ca. 1,5 cm breed. Leg de repen op de ingevette bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen. De repen hoeven dus niet een tweede keer te rijzen.

2 opmerkingen:

  1. Deze zien er lekker uit! Lijkt me erg geschikt voor in de lunchtrommel. zou je ze ook in kunnen vriezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja zeker, ze zijn goed in te vriezen (net als bijna alle broodjes).

    BeantwoordenVerwijderen