zondag 25 april 2010

zoetig stokbrood


Gemaakt op 15 april.

Het was de bedoeling om Armeense slakkenhuisjes te maken,maar het deeg was zo ongelooflijk kleverig dat vlechten e.d. er niet in zat, ik heb er een soort sliert van gemaakt, waardoor het toch een stokbroodachtig iets werd. Het was lichtzoetig, heerlijk met roomkaas en de gedroogde tomaatjes!

Deeg maken in de broodbakmachine van:
1 ei, 125 ml melk, 2 el boter, 3 el suiker, 2,5 ml zout, 270 gram bloem, 7,5 ml gist

Sla het deeg door op een met bloem bestoven werkvlak en laat het een paar minuten rusten. Vorm een stokbrood, besmeer dit met losgeklopt ei en bestrooi het met sesamzaad. Dek af en laat 1,5 tot 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 graden, bak 20-25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen