zondag 4 april 2010

kip tikka masala


gegeten op 30 maart

400 gram kipfilet, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 100 gram (Griekse) yoghurt, scheutje olie, sap van 1 limoen, 1 eetlepel kerrie, 1 ui, 1 teen knoflook, 4 tomaten, scheut olie, 1 eetlepel kerrie, evt. 1 rode peper, 0,5 dl room

Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember.

Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, kerrie en gember. Doe de kip in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast.

Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Rijg het vlees aan pennen.

Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om.

Serveer de kip met de saus en garneer met koriander.

Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten