zondag 25 april 2010

vis met preisaus


gegeten op 11 april

1 ui, 2 el citroensap, ½ el boter, 1 dl gezeefde tomaten, 1,5 tl dragon, ½ el honing, 400 gr. visfilet, 1 tl komijnpoeder, ca. 200 gr. prei, plakjes belegen kaas

Oven voorverwarmen op 200°C. Ui snipperen. Boter verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, 1 el citroensap, dragon en honing. Zonder deksel ca. 15 min. inkoken tot dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In wijde ovenschaal (inh. ca. ½ l) schenken. Vis droogdeppen, besprenkelen met rest citroensap en inwrijven met peper en komijnpoeder, ca. 5 min. laten intrekken. Intussen prei in ringen snijden. Kaas in smalle repen snijden. Vis in tomatensaus leggen. Prei erover verdelen. Kaas erop leggen. Vis in midden van oven in ca. 20 min. gaar laten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen