vrijdag 30 april 2010

kwarktaart en brownies



T is 2 mei jarig, vandaag toch heerlijk vrij, dus lekker aan het bakken geweest.
Eerst een aardbeienkwarktaart gemaakt.
Het recept hiervan heb ik al meer dan 30 jaar, en de taart blijft lekker, vooral omdat je zo veel kunt variëren met verschillende soorten fruit. T. is gek op aardbeien, dus de keuze was makkelijk.

hotelcakeje, 3 el rode jam, 3 eieren, 200 gr. basterdsuiker, 450 gr. kwark, 2 citroenen, 8 blaadjes gelatine, 1 literblik vruchten of 1 pond verse (geen ananas of kiwi)


Bekleed een springvorm van 24 cm met plasticfolie. Maak hier een cakebodempje op, smeer de jam erover.


Klop de dooiers schuimig met de suiker. Roer de kwark met de rasp van de beide citroenen beetje bij beetje door het dooiermengsel. Pers de citroenen uit en verwarm het sap tot het dampt en los hierin van het vuur af de in ruim koud water geweekte en goed uitgeknepen gelatine op en voeg het warme sap bij het kwarkmengsel. snijd de helft van de uitgelekte vruchten klein en spatel deze met het kwarkmengsel door de zeer stijf geslagen eiwitten. Vul hiermee de springvorm, garneer de bovenkant met de rest van de vruchten en laat de taart ongeveer 24 uur in de koelkast opstijven.
Op een schaal zetten en het folie voorzichtig verwijderen.


verder ook nog brownies gemaakt voor de verjaardag van T.

gemaakt 30 april

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen