zondag 25 april 2010

roerbakrijst met kip


gegeten op 13 april

2 el olie, 1 kleine ui (fijngehakt), 2 teentjes knoflook, 2,5 cm verse gemberwortel, 400 gram kipfilet (blokjes), 400 gram koude witte rijst, 1 rode paprika (reepjes), 115 gram uitgelekte maïs, 1 tl chili-olie, 1 tl kerrie, reepjes lente-ui

Verhit de olie, voeg de ui toe, bak hem 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uitgeperste knoflook en geraspte gember toe, roerbak 2 minuten. Schuif naar de kant, leg de kip in het midden roerbak 2 minuten. Meng de rest erdoor. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. roer paprika, maïs, chili-olie en kerrie erdoor. Schep het geheel nog 1 minuut om. Garneer met de reepjes lente-ui.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen