zondag 11 april 2010

Indiase groentensoep


gegeten op 10 april

50 gr. boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, gemberpoeder, 2 stengels bleekselderij, 1 kleine courgette, 1 el milde kerrie, 1 el bloem, 1,25 l. groentebouillon, peper, 1 dl yoghurt, 2 el peterselie

Snipper de ui en knoflook, snijd de bleekselderij in boogjes en de courgette in blokjes. Verhit de boter en fruit de ui, knoflook met het gemberpoeder ca. 5 min. Voeg bleekselderij en courgette toe en laat deze 5 min. Meebakken. Roer kerrie en bloem erdoor en bak deze 3 min. Mee. Schenk de bouillon erbij en laat alles ca. 20 min. Zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer en breng weer aan de kook. Breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en schep er een beetje yoghurt op. Lekker met naan, chiabatta of stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen