woensdag 27 oktober 2010

Pumpkin pie



gemaakt 24 oktober

het eerste gebak dat ik ieder jaar maak met pompoen is deze pumpkin pie, het is T's favoriet.

200 gram bloem, 25 gram witte basterdsuiker, snufje zout, 125 gram koude boter, 2 el koud water, 600 gram schone pompoen (is ca 1 kg ongeschild), 2 eieren, 200 gram suiker, ½ tl kaneel, mespunt gemberpoeder, 1,5 el bloem, ½ dl room, blindbakbonen

Schil de pompoen, haal draden en pitten weg, en weeg 600 gram af. Snijd dit in blokjes en breng met ½ dl water aan de kook. Op laag vuur koken, afgieten en pureren. Koud laten worden. Zeef de bloem, voeg suiker en zout toe. Snijd de boter in stukken, voeg toe en snijd deze met een mes in kleine stukjes. Kneed snel tot een stevig deeg, voeg geleidelijk het water toe. Het deeg kan ook in een keukenmachine gemaakt worden, dit gaat heel snel. Laat het deeg ca. ½ uur in de koelkast rusten. Klop 2 eieren los en meng door de puree met de kaneel en de suiker. Roer de bloem en room tot een papje en meng dit ook door de pompoen.

Rol het deeg uit tot een lap van 32 cm. Bekleed er een ingevette vlaaivorm van 28 cm mee. Prik enkele gaatjes in de bodem en bak hem ca 10 min. blind in een voorverwarmde oven van 225 graden. Verwijder de blinde vulling. Schep de puree op de bodem. Bak de taart op 130 graden in 1-1,25 uur gaar. Laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten