Ze zien er mooi uit, smaken lekker en zijn leuk om te maken.
Het deeg is van de karnemelkbroodjes van Arden omdat dit een fijn bewerkbaar deeg is.
Een deeg maken van: 500 gram tarwebloem, 7 gram droge gist, 10 gram suiker, 140 gram water, 115 gram karnemelk, 30 gram zachte ongezouten roomboter, 1 ei, 9 gram zout.
Laten rijzen, doorslaan en in 12 stukken verdelen (ca. 70 gram per stuk). Hiervan bolletjes vormen en ze even laten rusten.
Een deeg maken van: 500 gram tarwebloem, 7 gram droge gist, 10 gram suiker, 140 gram water, 115 gram karnemelk, 30 gram zachte ongezouten roomboter, 1 ei, 9 gram zout.
Laten rijzen, doorslaan en in 12 stukken verdelen (ca. 70 gram per stuk). Hiervan bolletjes vormen en ze even laten rusten.
Strooi maanzaad op een plat bord en vul een kommetje met water. Plet telkens een deegballetje, doop de bovenkant in het water en druk het vervolgens in het maanzaad. Leg het op een met bloem bestoven werkvlak, maanzaad boven, duw even wat aan.
Snijd het deeg met bijvoorbeeld een credit-card of deegschraper 3 x diep in (zodat het een ster vormt), zorg dat de zijkanten heel blijven.
Buig de punten omhoog, haal de ster binnenstebuiten, zodat de punten naar buiten steken.
Leg op een bakplaat, maanzaad naar boven. Laat afgedekt tot dubbel volume rijzen (ca. 45 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 graden, bak de broodjes 10-12 minuten. Laat ze afkoelen.
gemaakt op 16 september
Hoi Tonia, leuk dat je mijn recept hebt gebruikt voor deze broodjes. Ik mis alleen in jouw beschrijving de 1e rijs.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de opmerking. het is aangepast
BeantwoordenVerwijderen