donderdag 14 oktober 2010
Pittige bruine bonenschotel
3 uien, 1-2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 25 gr. boter, 2 tl chilipoeder, 1 grote rookworst, 3 tl Italiaanse kruiden, 4 el pindakaas, 2 el azijn, 1 el bruine basterdsuiker, 3 el ketjap manis, (2 tl sambal, evt.), 4 zoetzure augurken, 4 el zilveruitjes, 1 grote en 1 kleine pot bruine bonen, 1 appel
Snipper de uien, snijd de prei in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui, knoflook en prei goudgeel. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze samen met het chilipoeder toe aan het mengsel. Bak deze even mee en voeg peper en Italiaanse kruiden toe. Roer de pindakaas los in 2-3 el warm water en voeg dit samen met de azijn, de basterdsuiker, de ketjap (en evt. sambal) toe aan het mengsel. Verwarm het op een lage warmtebron. Laat de bonen uitlekken en snijd de augurken in reepjes. Voeg beide samen met de zilveruitjes toe. Snijd de appel in stukjes. Schep deze op het laatst door het gerecht en laat even meewarmen.
gegeten 5 oktober
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten