vrijdag 22 oktober 2010
Kippenpoot met spek in bierjus
gegeten 14 oktober
een lekker herfstig gerecht.
100 gram spekblokjes, 1 ui, 25 gram boter, 1 teentje knoflook, 3 kippenpoten, 1 flesje pils, 1 laurierblaadje, 1 kippenbouillontablet, evt 1/2 paprika
Ui snipperen, helft van boter verhitten. Spek ca. 5 minuten zachtjes bakken, ui toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Knoflook erboven uitpersen. Af en toe omscheppen. Met schuimspaan spek en ui uit pan nemen. In dezelfde pan de rest van boter toevoegen en verhitten. Kip in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Kip uit pan nemen. Toevoegen: pils, spek, ui, laurierblaadje en bouillontablet. Al roerende aan de kook brengen. Kip toevoegen. Tegen de kook aan met deksel op pan kip in ca. 1 uur gaar stoven. intussen paprika fijn snipperen. bij vocht doen en nog ca. 15 minuten laten meestoven. Met gekookte aardappelen en bijv. sperziebonen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten