donderdag 14 oktober 2010

kruidig roggebrood (35)


gemaakt 23 september

Deeg maken van: 350 gram meergranen meel, 225 gram roggemeel, 5 ml zout, 5 ml kaneel, 5 ml koekkruiden, 25 gram boter, 5 ml gist, 1 el heldere honing, 3 dl melk

Deeg laten rijzen, doorslaan en tot een bol vormen. Met een scherp mes een aantal inkepingen maken in de bovenkant (niet zo diep als ik gedaan heb). Licht bestuiven met meel. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood 35-40 minuten bakken tot het lichtbruin gekleurd is en hol klinkt als er op de onderkant geklopt wordt. Af laten koelen.

Dit is een mooi stevig brood. Een volgende keer doe ik de kaneel en koekkruiden er niet doorheen, dan wordt het een gewoon licht roggebrood. Nu was het moeilijk om er iets anders dan roomboter op te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten