gemaakt op 21 oktober
voor 12-15 stuks:
50 ml slagroom, 100 gram pure chocolade, 1 theelepel Earl Grey thee, 1,5 el poedersuiker, 1 el cacao
Breng de slagroom aan de kook, doe de thee erbij, laat 20 minuten trekken in de hete slagroom. Zeef de room en smelt er de in stukjes gebroken chocolade in (room weer even verhitten). Laten afkoelen en in de koelkast laten op stijven. Vermeng de cacao en poedersuiker in een bakje. Steek stukjes af ter grootte van een kers van het chocolademengsel af, rol ze tussen je handen tot balletjes en rol ze door het cacao-suikermengsel. Evt. bewaren in de koelkast, wel een half uur van te voren er uit halen. De truffels zijn zo'n 3 dagen houdbaar.
De eerste dag proefden we vnl chocolade, de tweede dag kwam de theesmaak met een vleugje lavendel er goed door heen.
Ik heb Earl Grey thee met lavendel gebruikt, het is een heerlijke thee van de Tea Bar in Amsterdam, je kunt hier thee online bestellen.
Dit klinkt super goed! Earl grey bonbons staan al een tijdje op mijn lijst. Groetjes, gabriella
BeantwoordenVerwijderen