Lekker als lunch of bij een buffet.
6 tortilla's, 3 teentjes knoflook, 2 takjes munt, 5 el citroensap, 1/2 tl djinten, 1 tl paprikapoeder, 400 gram kipfilet, 200 gram Turkse yoghurt, 5 tl tahin, zakje gemengde sla, 4 tomaten, 2 el olie, chilivlokjes
Marinade: snipper 2 teentjes knoflook, hak de munt fijn. Meng het citroensap met de djinten, paprikapoeder, 1/2 tl peper, munt en gesnipperde knoflook. Leg de kipfilet in de marinade. Laat een paar uur in de koelkast marineren.
Snijd de tomaten in blokjes. meng met de sla. Meng de tahin met de yoghurt en het laatste teentje knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bereid de tortilla's volgens de gebruiksaanwijzing. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog. Bak het vlees in de olie in een koekenpan. Snijd het in dunne repen. Verdeel de salade en het vlees over de tortilla's, schep er wat tahin-saus op, strooi er wat chilivlokjes over en rol op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten