donderdag 24 januari 2013
Auberginerolletjes
Recept uit een oude Tip (augustus 1990!) en nog steeds smaakt dit erg lekker.
Voor 2 personen:
1 ui, 1 el boter, 1 blik gepelde tomaten, 4 el chilisaus, 2 tl basilicum 2 tl suiker, zout, peper, 100 gram hazelnoten, 1 aubergine, 100 gram roomkaas met kruiden
Snipper de ui. Verhit de boter en bak de ui ca. 3 minuten. Voeg tomaten met vocht, chilisaus, basilicum suiker, zout en peper toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak. Hak de hazelnoten fijn. Snijd de aubergine in de lengte in 10 dunne (echt dun!) plakken. De buitenste 2 (met de ronding) worden niet gebruikt. Bestrijk de bovenkant van elke plak met wat roomkaas. Bestrooi met de gehakte noten. Rol voorzichtig op en zet vast met een prikkertje of garen. Verhit wat olie in een koekepan. Bak de auberginerolletjes in 10 minuten al omdraaiend lichtbruin. Leg de rolletjes in de tomatensaus en laat ze nog zo'n 10 minuten garen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ha, leuk zo'n recept uit een oude Tip! Ik heb er zelf ook zoveel, die hier nog steeds met enige regelmaat op tafel komen.
BeantwoordenVerwijderenziet er echt eens leuk uit om te proberen, want wij eten wel graag aubergines en dit recept kende ik nog niet.
BeantwoordenVerwijderen