Een heerlijke koude soep.
1 ui, 750 gram prei, 2
aardappelen (ca. 250 gram), bouillonpoeder, 35 gram boter, 4 dl melk, 1/4 liter slagroom, 1/2 tl nootmuskaat, zout, 5 sprietjes bieslook, chiliflakes
Ui snipperen, prei in
ringen snijden, wassen en laten uitlekken. Aardappelen in stukjes snijden. 1/2
l. bouillon maken. In braadpan boter verhitten. Ui ca. 3 min. zachtjes bakken,
prei toevoegen. Al roerende ca. 5 min. zachtjes meebakken. Bouillon en
aardappel erdoor roeren. Met deksel op pan in ca. 20 min. zachtjes gaarkoken.
Soep in delen in mengbeker schenken en pureren (dit is erg heet, dus
oppassen!). Terugdoen in braadpan. Erdoor roeren: mek slagroom en nootmuskaat.
Aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout. In gedeelten soep opnieuw
mixen. Overdoen in soepterrine. Laten afkoelen en ca. 2,5 uur in koelkast koud
laten worden
Bieslook
voor opdienen over soep fijnknippen en wat chili erover strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten