maandag 4 juni 2012

Mie met champignon-kipsaus




Voor 2 personen:

1 ui, 1 prei, 1 rode paprika, 1 bakje champignons, 1 el citroensap, 200 gram kipfilet, 2 el boter, 1 el maïzena, 2 el sherry, 4 el ketjap manis, peper, 200 gram mie

Ui snipperen, prei in ringen snijden, paprika in stukjes, champignons in plakjes, kip in stukjes. In braadpan boter verhitten. Kip in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. Toevoegen: ui, prei, paprika en champignons, ca. 5 minuten meebakken. Intussen in kopje maïzena met sherry tot glad papje roeren. Door kipmengsel roeren: ketjap, 2 dl water, maïzenapapje, peper. Nog ca. 10 minuten zachtjes koken tot kip helemaal gaar is. Ondertussen mie koken, afgieten, saus erover. 

2 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen!
    Ben je de mais in het recept vergeten of was die alleen voor het mooie plaatje?

    Groetjes, 10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, je hebt gelijk. aan het eind voeg je evt. nog een blikje maïs toe. doen we niet altijd, vandaar dat ik het vergeten was te melden.

    BeantwoordenVerwijderen