gemaakt 25 november Al weer brood nummer 50 van m'n project. Ik loop een klein beetje achter, maar niet al te veel, dus dat komt vast wel goed in de loop van het 2e half jaar. We hebben al veel lekkere broden/broodjes gegeten. Voor nummer 50 wilde ik iets speciaals doen, en deze broodjes zijn erg lekker en ook heel leuk om te zien. Deeg maken van 350 gram bloem, 5 ml zout, 25 gram boter, 2,5 ml suiker, ruim 5 ml gist, 215 ml melk Deeg laten rijzen, doorslaan, in 6 porties van 100 gram verdelen. Broodjes vormen en in ingevette mini vormpjes doen. 30-45 minuten laten rijzen. bovenkant nat maken, in zaadjes duwen of bovenkant inknippen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Broodjes ca. 20 minuten bakken.
donderdag 2 december 2010
mini busbroodjes (50)
Bovenste foto: broodjes gemaakt in februari 2020
gemaakt 25 november Al weer brood nummer 50 van m'n project. Ik loop een klein beetje achter, maar niet al te veel, dus dat komt vast wel goed in de loop van het 2e half jaar. We hebben al veel lekkere broden/broodjes gegeten. Voor nummer 50 wilde ik iets speciaals doen, en deze broodjes zijn erg lekker en ook heel leuk om te zien. Deeg maken van 350 gram bloem, 5 ml zout, 25 gram boter, 2,5 ml suiker, ruim 5 ml gist, 215 ml melk Deeg laten rijzen, doorslaan, in 6 porties van 100 gram verdelen. Broodjes vormen en in ingevette mini vormpjes doen. 30-45 minuten laten rijzen. bovenkant nat maken, in zaadjes duwen of bovenkant inknippen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Broodjes ca. 20 minuten bakken.
gemaakt 25 november Al weer brood nummer 50 van m'n project. Ik loop een klein beetje achter, maar niet al te veel, dus dat komt vast wel goed in de loop van het 2e half jaar. We hebben al veel lekkere broden/broodjes gegeten. Voor nummer 50 wilde ik iets speciaals doen, en deze broodjes zijn erg lekker en ook heel leuk om te zien. Deeg maken van 350 gram bloem, 5 ml zout, 25 gram boter, 2,5 ml suiker, ruim 5 ml gist, 215 ml melk Deeg laten rijzen, doorslaan, in 6 porties van 100 gram verdelen. Broodjes vormen en in ingevette mini vormpjes doen. 30-45 minuten laten rijzen. bovenkant nat maken, in zaadjes duwen of bovenkant inknippen. Oven voorverwarmen op 200 graden. Broodjes ca. 20 minuten bakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bedankt voor het recept !!!!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan. Ze zijn erg lekker he?
BeantwoordenVerwijderen