In de broodmachine deeg maken van 450 gram bloem, 6 gram gist, 4 el olijfolie, 10 ml zout, 15 ml suiker, 260 ml water. Op met bloem bestrooid werkvlak storten. Doorkneden, plat drukken en in twee gelijke rechthoeken snijden. Elk van deze in drie min of meer driekantige stukken snijden. Het deeg niet te veel bewerken, zodat het luchtig blijft. Bestrooien met bloem.
Met de rechte kant van de deegschraper dwars door het deeg heen tot op het werkvlak een diagonale inkerving in het midden, zorg dat de randen heel blijven. Maak in waaiervorm nog drie of vier inkervingen aan weerszijden van de middelste inkerving. Trek de inkervingen met je vingers een beetje open zodat er gaten ontstaan.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Spuit met een plantenspuit een nevel water in de oven. Bak 2 of 3 fougasses tegelijk in 12-15 minuten goudbruin. Tussendoor nog een keertje spuiten.
Om in te vriezen: 6-7 minuten bakken, af laten koelen, in diepvrieszakjes in vriezen. Niet laten ontdooien, in 12 minuten afbakken op 200 graden.
gemaakt op 25 april
Geen opmerkingen:
Een reactie posten