woensdag 26 oktober 2011

Varkensvlees in tomaat-bouillonsaus



400 gram hamlappen, 1 grote ui, 350 gram tomaten, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, cayennepeper, kaneel, 2 dl hete bouillon, 1 el rode bessenjam o.i.d. 1/2 el maïzena

Vlees in blokjes van ca. 2,5 cm snijden. Ui snipperen, tomaten ontvellen, vocht eruit en in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten, vlees in ca. 5 min. rondom bruinbakken. Ui toevoegen, knoflook erboven uitpersen en ca. 3 min. meebakken. Toevoegen: tomaat, peper, mespuntje cayennepeper en mespuntje kaneel. Bouillon erdoor roeren. Deksel op pan, vlees in ca. 45 min. zachtjes gaarstoven. Bessenjam erdoor roeren. Maïzena met 1 el water tot papje roeren, aan vleesmengsel toevoegen en ca. 2 min. meekoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen