zondag 30 oktober 2011

Limburgse varkenslappen


T. had 23/10 lekker vlees gemaakt

40 gram boter, 500 gram magere varkenslappen, 2 uien in ringen, 1 laurierblaadje, 2 sneetjes ontbijtkoek, 1 el appelstroop

Verhit de boter in een braadpan. Leg de lappen in de pan, braad ze aan beide kanten lichtbruin. Voeg de uiringen toe en bak ze 2-3 minuten mee. Schenk 300 ml heet water in de pan. Voeg het laurierblaadje toe en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Roer de stroop door het vocht. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de panen stoof het vlees in ca. 40 minuten gaar. Zacht laten pruttelen. Keer de varkenslappen halverwege de stooftijd. Het vlees is gaar als je er makkelijk in kunt prikken met een vork. Lekker met frieten en lofsalade.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen