zondag 30 oktober 2011

Taart met gekarameliseerde rode uien en geitenkaas

Erg lekker, zoete uien en heel fijn deeg.

Deeg: 75 gram boter (kamertemperatuur), 175 gram bloem, 50 gram geraspte belegen kaas, 1/2 tl mosterdpoeder, snufje cayennepeper, 1 losgeklopt ei (om te bestrijken).
Vulling: 25 gram boter, 750 gram rode uien in dunne ringen, 6 el balsamicoazijn, ronde plakken geitenkaas (ca. 200 gram)

Wrijf de boter door de bloem, voeg kaas, mosterdpoeder en cayennepeper toe en 1-2 el koud water, net genoeg om een samenhangend deeg te kneden. Laat het in een plastic zak 20 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg na het rusten zo dun mogelijk uit en bekleed een ingevette vorm van 24 cm (met losse bodem) met het deeg. Bak in 15-20 minuten gaar, het moet niet kleuren. Laat afkoelen.

Verhit de boter voor de vulling in een pan met dikke bodem. Voeg de uien en azijn toe en laat op laag vuur zonder deksel, regelmatig omscheppend, circa 30 minuten zachtjes koken tot het vocht is ingekookt en de uien mooi glanzen. Laat afkoelen.

Bestrijk de binnenkant van de taartbodem met losgeklopt ei en zet 5 minuten in de oven. verdeel het uienmengsel over de bodem en leg er de plakken geitenkaas op. Zet nog ca. 20 minuten in de oven.

Recept uit Delia's vegetarische favorieten

1 opmerking: