zaterdag 29 oktober 2011

patat, kruidenburger, sperziebonen met tomaat en ui

Lekker weer eens zelf patat gemaakt: 1 kg aardappels schillen, in repen van 1 cm doorsnede snijden. Goed droogdeppen. Frituurvet tot 150 graden verwarmen. Patat in 2 porties 6 minuten voorbakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Vet verhitten tot 180 graden. Patat in 2 porties in 4-5 minuten bruin bakken.

Burgers: 500 gram gehakt, 75 gram heel fijn gesneden ontbijtspek, bieslook, peterselie of andere kruiden waar je zin in hebt. 1 el crème fraiche. Alles goed mengen. Burgers vormen. Bakken op grillplaat of in een grillpan.

Sperziebonen met tomaat en ui: 400 gram sperziebonen beetgaar koken, afgieten en uit laten lekken. 1 el olijfolie verhitten, 1 in halve ringen gesneden ui fruiten, wat tijm erbij, handje kerstomaatjes even meebakken. Sperziebonen erbij doen, even goed doorwarmen.

Lekker!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen