vrijdag 28 oktober 2011

Snelle plaatpizza




Voor het deeg: 400 gram zelfrijzend bakmeel, 3 el olijfolie. Voor het beleg: 2 bolletjes mozzarella (in plakjes), 2 blikjes tonijn, 150 gram zeevruchten, plakjes ham, 150 ml tomatensaus, geraspte belegen kaas

Zeeg het bakmeel met 5 ml zout boven een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk 200 ml water en de olijfolie erin. Meng met een lepel van uit het midden het water door het meel. Kneed eht deeg 3 minuten door. Dek het af met plastic folie en laat het 15 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Druk het deeg op een bakplaat uit tot een rechthoekige lap van max. 1 cm dikte.
Smeer de tomatensaus over de bodem. Verdeel hier de tonijn, zeevruchten en ham over. Daarna de mozzarella en als laatste afdekken met een laagje geraspte kaas.

Bak in het midden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar.

gemaakt door T.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen