vrijdag 28 oktober 2011

Gerookte zalmtaart



Een heerlijke hartige taart

5 plakjes bladerdeeg, 200 gram gerookte zalm, 3 eieren, 1/4 liter crème fraiche, 2 el fijngehakte bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed het deeg met de vellen bladerdeeg en bak 10 minuten blind voor met behulp van gedroogde bonen o.i.d. Verwijder de "blinde" vulling en bak de taartbodem nog ca. 5 minuten.
snijd intussen de zalm in reepjes. Klop de eieren los met de crème fraiche, roer de bieslook erdoor en voeg evt. wat peper toe. Strijk ca. 4 eetlepels van het roommengsel uit over de voorgebakken bodem. Verdeel de zalm erover en verdeel hier de rest van het roommengsel op. Strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 30-40 minuten gaar en lichtbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen