zaterdag 29 oktober 2011

Goulash met gehaktballetjes

1 rode paprika, 1 grote ui, 8 aardappelen, zak diepvrieserwten, 20 gram boter, 1 el paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 2,5 dl bouillon, 350 gram rundergehakt, 1 bakje zure room

Vorm van het gehakt gehaktballetjes (formaat walnoot). De paprika in repen, de ui in ringen en de aardappelen in blokjes snijden. De doperwten laten uitlekken. De boter in een braadpan verhitten en de ui erin fruiten. Het paprikapoeder en de paprikareepjes erbij roeren en even meebakken. De tomatenpuree, bouillon, aardappel en gehaktballetjes toevoegen. De massa doorroeren, tegen de kook aanbrengen en nog ca. 15 min. laten stoven, tot aardappels en gehakt gaar zijn. De doperwten erbij roeren. Een dotje room erop doen, en meteen serveren.

1 opmerking: