donderdag 24 juni 2010

rozijnenbrood (19)



Deeg maken van 450 gram bloem, 5 ml zout, 5 ml koekkruiden, 25 gram boter, 10 ml gist, 25 gram basterdsuiker, ca. 2,25 dl melk

Laten rijzen, doorslaan, er dan 175 gram rozijnen doorheen kneden. Brood vormen en in groot broodblik leggen. Laten rijzen tot het de bovenrand van de vorm bereikt heeft. Bovenkant met een scherp mes een paar keer insnijden. Oven voorverwarmen op 200 graden. Brood 35-40 minuten bakken tot het goudbruin en gerezen is.

gemaakt op 24 juni

1 opmerking:

  1. Hallo,

    Dit weekend heb ik je recept gebruikt. Mijn allereerste zelfgebakken rozijnenbrood. En hij is heerlijk. Fijn idee dat er geen toevoegingen in zitten. Het enige waar ik met zelfgebakken wat moeite mee heb is die harde korst.
    Dit recept ga ik zeker vaker gebruiken.

    Groeten van
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen