donderdag 3 juni 2010

roerbakschotel met prei, broccoli en kip


gegeten op 2 juni

2 preien, ca. 400 gram broccoli, 4 (tros) tomaten, 400 g kipfilet, 2 tl. djahe, 2-3 el olie, 2 el sherry, 2 el ketjap, 2 el. geroosterd sesamzaad

Snijd de kipfilet in smalle repen. Bestrooi de kipreepjes met djahe. Snijd de preien in ringen. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de tomaten in partjes. Verhit de wok, voeg vervolgens de olie toe en bak de kipreepjes rondom bruin. Voeg de prei en broccoli toe en bak deze goed mee. Schenk de sherry en ketjap erbij en breng dit aan de kook. Voeg de parten tomaten erbij en laat het gerecht in 3-5 minuten gaar worden. Strooi vlak voor het serveren het sesamzaad over het gerecht .

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen