zaterdag 12 juni 2010

Kip-rijstsalade met aardbeien en nectarines



Er is weer heerlijk zacht fruit, bovendien was het lekker weer, dus tijd voor een zomerse salade.

1 ui, 6 el olie, 1 el kerrie, 250 gram. pandan- rijst, 3 tl bouillonpoeder, 350 gram kipfilet, 2 nectarines, 250 gram aardbeien, 1 bosui, 3 el citroensap, 2 tl honing, 2,5 tl mosterd, 200 gram slamelange, 100 gram gezouten pinda's

Snipper de ui. Verhit 2 el olie. Ui en kerrie ca. 1 min. fruiten. Rijst toevoegen en ca. 1 min. fruiten. 4 dl water toevoegen met bouillonpoeder. Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen kipfilet gaarmaken (bij voorkeur in grillpan, anders even bakken) en in stukjes snijden. Aardbeien in vieren snijden. Necetarines in blokjes snijden. Bosui in dunne ringetjes snijden. In schaal rest van olie, citroensap, honing en msoterd tot sausje kloppen. Sla over vier borden verdelen. Rijst, kipblokjes, bosui, aardbeien en nectarine door sausje scheppen. Rijstsalade op sla scheppen en er wat pinda's over verdelen.

gegeten op 12 juni, met knoflookbroodjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen