zondag 20 juni 2010

pasta met prei en gehakt

gegeten op 20 juni

lekker en snel gerecht, helaas een foto vergeten te maken (maar goed, het ziet er eigenlijk ook een beetje amorf uit).

2 uien, 750 gram prei, 25 gram boter, 250 gr. gehakt, 1 tl gemberpoeder, 2 el bakgember, 4 el ketjap manis, 1/2 el chilisaus, 1 el pindakaas, 300 gram kleine pasta (niet heel grof)

Uien snipperen, prei in ringen snijden. In braadpan boter verhitten. Ui en prei ca. 5 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en rulbakken. Erdoor roeren: gemberpoeder, bakgember, ketjap, chilisaus en pindakaas. Met deksel op pan ca. 10 minuten zachtjes stoven. Pasta koken, afgieten en door gehaktmengsel scheppen. Op smaak brengen met ketjap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen