zondag 20 juni 2010

geitenkaastaart met salade

16 juni weer eens de geitenkaastaart gemaakt. Eigenlijk zouden we picknicken met het werk, maar door wat omstandigheden (waaronder het weer) ging het niet door.

hier staan een foto een het recept. Erg lekkere taart, ook heel goed van te voren te maken en koud te eten (ja, daarom was het natuurlijk zo handig voor de picknick). We hadden er nu wel andere sla bij: Salanova. Ik had die soort sla hier nog nooit gezien, maar hij blijkt al vanaf 2005 in de handel te zijn. Stukje tekst gevonden op internet: Salanova is een zogenaamde multi-leaf sla. Dat betekent dat een krop Salanova wel twee tot vier keer meer bladeren bevat dan gewone sla. Die bladeren zijn bovendien gelijkvormig. Dat geeft Salanova niet alleen een mooie volle krop, maar maakt de sla ook makkelijk te verwerken in uw salade. Met slechts één keer snijden verwijdert u de stronk en valt de sla uiteen in mooie, decoratieve bladeren van gelijke grootte. Salanova geeft daardoor ook weinig afval en is makkelijk te wassen.

Volle smaak
De unieke eigenschappen van Salanova maken de sla niet alleen handig in gebruik, maar ook heel erg lekker. De bladeren zijn knapperig en mals en doordat ze minder dressing opnemen behouden ze een frisse smaak. De kleur en vorm maken bovendien dat Salanova er net zo appetijtelijk uitziet als ze smaakt.


Het stronkje ziet er leuk uit in de keuken, en de sla heeft een stevige bijt, maar weinig smaak (vonden wij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten