zondag 20 juni 2010

studentenhaverbrood (17)


17 juni weer een zoet brood gemaakt, het ziet er mooi uit met de spiraal, en het smaakt ook erg lekker.

Een deeg maken van:
450 gram bloem, 10 ml gist, 4 el boter, 10 ml zout, 1 el suiker, 260 ml water

vulling maken van: 200 gram fijngehakte studentenhaver, 3 el bruine basterdsuiker, 1 el koekkruiden

Laten rijzen, doorslaan en uitrollen tot een langwerpige lap van ca. 30 x 40 cm. Vulling over de lap verdelen, ca. 1 cm van de rand vrijhouden. In lengte stevig oprollen. Met naad naar beneden op bakplaat leggen en ca. 30 minuten laten rijzen. De oven ondertussen voorverwarmen op 200 graden. Bovenkant van het brood met wat melk bestrijken en met rietsuiker bestrooien. in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en bruin bakken. Laten afkoelen op rooster.
Evt. na 20 minuten afdekken met aluminiumfolie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen