dinsdag 29 december 2009

Geitenkaastaart met salade

Gegeten op 28 december 2009

De taart was heerlijk, maar machtig. Het recept gaf aan dat de taart voor 4-6 personen was, en ik had hem voor 2 gemaakt, er bleef dus nogal wat over, maar dat was niet erg want hij was koud ook erg lekker.


Nodig: 5 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, 1 eidooier, 3 dl crème fraîche, peper, 125 gr. geraspte licht belegen goudse kaas (30+ is het beste ivm het vet dat er uit loopt als de taart bakt), 125-150 gram verse zachte geitenkaas (in 12 plakjes).

Oven voorverwarmen op 180˚. Bladerdeeg ontdooien. Eieren met de dooier, crème fraîche, peper en Goudse kaas door elkaar kloppen. Lage bakvorm (ca. 28 cm) invetten. Bladerdeeg over bodem verdelen, mengsel hierop gieten, geitenkaas er over verdelen. 30-40 minuten in de oven. De taart is goed als het eiermengsel gestold is, controleer het met de punt van een mes: als dit er schoon uitkomt is de taart goed.

Lekker met rucola sla:


zak rucolasla melange (of mesclun) (zo'n 100 gram voor 2 personen), 1 tomaat, 1/3 komkomer, dressing van: 5 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, 1 tl vloeibare honing, 1 tl mosterd. De dressing is ruim voldoende: maak hem in lege jampot of zo en bewaar de rest enkele dagen in de koelkast (ook erg lekker bij gemengde sla met notenkaas en peer!)




En op je bord ziet het er dan zo uit:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten