zondag 22 januari 2012

zeewolf in witte wijnsaus


Heerlijk saus, bijzonder smakelijke vis!

1 sjalotje, gesnipperd, 2 el witte wijnazijn, 100 ml droge witte wijn, 150 ml groentebouillon, 125 ml crème fraiche, per persoon 1 mooie moot zeewolffilet, 2 el bieslook, 1 el citroensap, boter

In steelpan sjalot met azijn, wijn en bouillon op matig vuur 15-20 minuten laten inkoken tot 2-3 el vocht. Crème fraiche erdoor roeren en aan de kook brengen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. In koekepan wat boter verhitten en vis op hoog vuur in 2 minuten per kant bruinbakken. Vis in ovenschaal leggen, besprenkelen met citroensap, bieslook erover strooien, bakvet erop gieten. In midden van oven in 6-8 minuten gaar laten worden. 50 gram boter in saus laten smelten. Met staafmixer schuimig kloppen. Vis over borden verdelen, beetje saus erop scheppen. Rest saus in kom erbij geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen