zondag 22 januari 2012

Zalm-kaassoufflé


Een erg lekker soufflé, uit de Tip van december 1983!

1,5 el paneermeel, 1 blik zalm (220 gram), 50 gram boter, 6 el bloem, 3 dl melk, 5 eieren, zout, cayennepeper, 4 el geraspte oude kaas (soufflévorm van 1,5 l)

Oven voorverwarmen op 190 graden. Soufflévorm invetten. Bestrooien met paneermeel, overtollige paneermeel eruit schudden.
Zalm afgieten, velletjes en graten verwijderen. Heel fijn prakken. Boter smelten, bloem erdoor roeren, melk rustig toevoegen en roeren tot dik gebonden saus. Van vuur nemen.
boven 2 kommen eieren scheiden, 1 dooier voor iets anders gebruiken. Een voor een 4 dooiers door saus roeren. aan saus toevoegen: zalm, zout, cayennepeper en kaas. Goed mengen. Eiwit heel stijfkloppen. 1/5 deel door zalmmengsel roeren. Rest van eiwit zo luchtig mogelijk door mengsel scheppen. Overdoen in soufflévorm. Middenin oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Evt. afdekken met aluminiumfolie. Direct serveren. Lekker met sla en (zelfgebakken) frites.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen