maandag 16 januari 2012

Pasta met worst en prei



T. had een recept uit de Allerhande januari 2011 gemaakt, wel een beetje aangepast. Was lekker (ook zonder dat er een "natte" saus bij is).

300 g pasta, 1 schaal runder chipolata (of andere dunne worstjes, 300 g), 3 el olijfolie (= echt nodig), 600 g prei, gewassen en in halve ringen, 75 g geraspte oude kaas

Kook de pasta beetgaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes 4 min. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. 3. Schep de pasta om met het worst-preimengsel en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de kaas.

3 el olie lijkt veel bij de worstjes, maar het maakt de saus net "sappig" genoeg.

gegeten op 11 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen