zondag 22 januari 2012

Linzensoep met broccoli

2 tenen knoflook, geperst, 2 el olijfolie, 250 gram broccoli (kleine roosjes), 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), 4 tl vegetarisch bouillonpoeder, 150 g kleine pasta, 1 blik linzen (400 g), uitgelekt, geraspte pittige kaas

Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli erbij en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten erbij en maak ze klein met een spatel. Voeg ca. 1 liter water en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op matig vuur. Voeg de linzen en peper en zout naar smaak toe en verwarm de soep nog 1 min. Schep in 4 kommen en strooi de kaas erover.

Helaas geen foto gemaakt, het was we erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen